foto bomen veluwe
Zwaluw

Gemjo Handelsonderneming

Opgericht op 1 mei 1976.

Vanaf het eerste begin hebben we altijd veel affiniteit met het buitenleven gehad.
Na de middelbare school en een aantal werkgevers bleken wij niet geschikt voor een heel geregeld en voorspelbaar leven. We wilden "het zelf doen".
We zagen maar één oplossing "eigen baas worden"

We deden dit door een busje te kopen en de boeren langs te gaan "het ouderwetse ventwerk".
Onze handel bestond uit klompen, werkkleding, gereedschappen, etc. etc. Het was een mooie periode waarbij in die tijd het boerenleven in volle ontwikkeling was. We bezochten onze klanten 2x per jaar, of op verzoek vaker.

Onze eerste bedrijfswagen was deze Fiat 242 D.
Beladen met alles wat een boer, burger of buitenmens nodig zou kunnen hebben. Hiermee trokken we het plattenland over om onze handel te slijten.

Al handelende weet je maar nooit waar je mee in contact komt. We ontdekten van alles en probeerden van alles. Als eerste kwamen we al ventende het rubber tegen en probeerden daar wat afzet voor te zoeken. Dit lukte vrij redelijk en al gauw was dit een wijd verspreide handel. De meeste boeren die we bezochten waren enthousiast over dit nieuwe product.

De handelsonderneming kreeg een flinke injectie als het om werk gaat en we moesten dan ook personeel aannemen. Door de tijd heen merkten we zelf, als boer, maar ook als ondernemer dat de markt voor onze rubberafzet minder werd, boeren stopten en het personeels bestand moest ingekrompen worden.
De rubberafzet in het binnenland was dan wel minder, daarentegen kwam de afzet naar het buitenland goed opgang. Dit is nog steeds het geval.

Als Gemjo handelsonderneming hebben we altijd gezocht naar verschillende "poten". We zijn dan ook heel erg gelukkig dat een stuk hobby nu dan ook is omgezet naar een stevige handelsactiviteit in onze onderneming.

Warmte is een van die poten. De Bullerjan® houtkachel, waar we ons nu importeur van mogen noemen, vindt u ondertussen terug op onze site. Maar ook de Herlt verwarmingsketel, de schoolkachel en werkplaatskachel kunt u bij ons aantreffen.
Bamse is ook een merk dat bij ons op de toonbank ligt. Deze Bamse zaagmachine en Bamse frees trokken erg onze aandacht door de kwaliteitsproducten die aan de machines zijn verwerkt. Van deze twee machines van Bamse mogen wij ons nu ook importeur van noemen.

Zoals u hiernaast kunt zien werken wij zelf ook met onze Bamse zaagmachine en Bamse Freesmachine.
We zijn dan ook begonnen met het opzetten van een heuse zagerij.
Houtzagerij de Zwaluw legt zich voornamelijk toe met het zagen van niet alledaagse producten.

Wij willen geen massa producten, maar een goed degelijk product waar we voor de volle 100% achter kunnen staan. Lengtes van 12 meter zagen is voor ons geen enkel probleem. Maar ook deze dikke kastanje met een doorsnede van 0.90 m kunnen wij in de zagerij de Zwaluw goed de baas.

Al met al heeft onze Gemjo handelsonderneming een zeer enerverende periode doorgemaakt en het eind lijkt nog lang niet in zicht.

klik hier voor een overzicht van al onze producten.

Mocht u interesse hebben in een van onze producten dan bent u van harte welkom op onze site en neem gerust contact met ons op. Wij zullen u dan geheel; vrijblijvend en zo goed mogelijk te woord staan.

Veel lees en kijk plezier, fam. Jochems