foto bomen veluwe
Zwaluw

Nieuws


Mei 2016

 

 

Zeer hoge korting op de Bulerjan

De nieuwste Bullerjan kachel Free Flow 15, bij Gemjo, met 22% korting.

Deze Kachel is door Bullerjan doorontwikkeld en heeft verschillende innovaties. De Free Flow 15 geeft u de sfeer en behagelijkheid zoals al vele van de Bullerjan zijn gewent. Dit jongste model combineert de al om geprezen eigenschappen met de modernste techniek. Met uitstekende rapportcijfers is dit op het gebied van milieu het beste jongentje van de klas.

Plezier en comfort voor een zeer aantrekkelijke prijs. Korting tot wel 22%. Informeer en kom langs in onze showroom.


Februari 2016

Petromax Perculator

(Her-)Kent u hem nog?

De koffiepot die bij grootmoeder op de kachel stond te pruttelen?

Ze zijn weer terug van weggeweest. Petromax heeft de percolator ook in het assortiment, ook bij ons verkrijgbaar.

Deze percolator is klein van formaat ca. 1,5l en kan dus makkelijk mee genomen worden, voor op reis of bij het kampvuur. Maar is ook zeer goed in huis te gebruiken. De Petromax percolator is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

 

 

 

De Petromax percolator is van emaille dus houd lang warmte vast, en de koffie blijft lang op smaak. Deze percolator, kan recht op het vuur maar ook op de kachel of uw fornuis. Bovenin doet u grof gemalen koffie, en water in de kan, dit laat u ca. 10 minuten koken en dan heeft u overheerlijke verse koffie.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

 


Januari 2016

Bullerjan 04 & 05

De giganten onder de Bullerjan zijn weer beschikbaar. De twee grootste modellen de Bullerjan 04 en de Bullerjan 05 worden weer geproduceerd. Deze twee modellen zijn met hun vermogen van 35kW en 45kW zeer geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes. Veel worden de Bullerjan kachels ingezet in strandtenten en andere horeca gelegenheden.

De grote capaciteit en de robuuste uitstraling maken heb zeer geschikt. Met zichtvenster wordt de behaaglijke sfeer door het vlammenspel versterkt.

U bent van harte welkom in onze showroom.


December 2015


November 2015

Gemjo op winterfair

Gemjo staat met haar producten op de winterfair in Garderen. U bent natuurlijk van harte welkom in de stand van Gemjo. Wij laten u graag onze producten zien. In de eerste week en de tweede week van december kunt u bij de beeldentuin in Garderen genieten van een fair geheel in Dickensstijl. Het is de uitgelezen kans om uw inkopen voor de feestmaand te doen.

Gemjo

beursactie!

Op iedere Bullerjan

Korting!

Graag vieren wij de feestmaand samen metu. Op de winterfair bij de beeldentuin Gaderen hebben wij dan ook speciale aanbiedingen. Zoals vele kunt ook u de feestdagen vieren in de warmte van de Bullerjan houtKachel. U kunt dan ook de Bullerjan Free Flow en de Bullerjan B2 Flex op onze stand zien. Kom in de tent en voel de warmte.


Oktober 2015

Bullerjan B2 Flex

Bij ons in de showroom kunt u de nieuwe Bullerjan B2 Flex bekijken. De B2 Flex is een kachel die geschikt is voor stukhout. Door het grote zichtvenster kunt u genieten van het vlammenspel. Door de strakke vormgeving en de kompakte bouw past deze kachel in de meest woonkamers. Ook de geringe hoogte van het lage model maakt de Bullerjan geschikt voor plaatsing onder een schouw.

De B2 Flex is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Met stalen beplating maar ook met keramische of met speksteem bekleding. In onze showroom kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken.

Graag ontvangen wij u om u deze mooie kachel te laten zien.


Jan 2015

Gemjo Op Facebook

Sinds enige tijd zijn wij ook actief op facebook. Wij vinden het leuk om u ook op deze wijze op de hoogte te houden. Op facebook plaatsen wij met enige regelmaat de actuele ontwikkelingen en eventuwele actie's. Tevens zijn hier ook foto's te vinden van het gebruik van onze producten door verschillende klanten. U kunt ons volgen door op de afbeelding hiernaast te kliken.


Okober 2014

Sleufsilo op geknapt voor de mais.

Voor Melkvee houder Eric Tankink heeft Gemjo het rubber voor de sleufsilo renovatie geleverd.

Deze week was in weekblad BOERDERIJ te lezen dat Tankink zijn versleten sleufsilo renoveerde. Hij zag in de Gemjo rubbermatten verreweg het beste alternatief (zie artikel). Voorgegaan door vele collega's is rubber van Gemjo al meer dan 30 jaar een begrip.

Wij wensen Eric Tankink veel plezier met zijn rubbervloer.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.


September 2014

Rib 'n' Roll antislipmat

Nieuw in ons assortiment is de Rib 'n' Roll antislipmat. Deze rubbermat is 3mm dik en is voorzien van ribbels van 1mm diep.

Deze matten zijn in veel toepassingen inzetbaar. De antislipmat kombineert verschillende positieve eigenschappen. Zo is de mat isolerend, antistaties, overreidbaar, schok absoberend enz. Wordt per rol of per strekkende meter verkocht. Informeer naar de mogelijkheden.


Augustus 2014

Granit Classic parts 2014 / 2015

De nieuwe catalogis voor de oldtimeronderdelen is klaar! Wij zullen onze link zo snelmogelijk aanpassen.

Tevens kunt u de echte catalogis bij ons bestellen. zo kunt u door het boek bladeren en de gewenste onderdelen vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie


juli 2014

Geprofileerd rubber

Voor verschillende doeleinden kunnen wij geprofileerd rubber leveren. Standaard is een ruitmotief maar andere vormen zijn ook mogelijk. De afstand van de groeven maar ook de breedte en diepte van de groeven zijn variabel. Het rubber is van zeer hoge kwaliteit.

Het geprofileerde rubber bied meer grip. Door de strakke afwerking is het toch makkelijk te reinigen.

  


April 2014

Firma Benink zaagt met Mebor HTZ 1200.

De Firma Benink in Beek en Donk zaagt sinds kort met een Mebor. Het gaat hier om het model HTZ 1200 Professional. Deze lintzaag is uitgevoerd met 120cm grote vliegwielen. Over deze massieve wielen loopt een lint dat 140mm breed is. De Mebor HTZ 1200 is geschikt voor het verwerken van stammen tot een diameter van 120cm. 

Met deze lintzaag is een capaciteit van tussen de 18m3 en 35m3 per 8 uur te halen. De Firma Benink is erg tevreden met de nieuwe machine. Daar de Mebor is uitgerust met een voorsnijder wordt de standtijd van het zaag lint verlengd. 

Verder is de Mebor HTZ 1200 zeer kompleet uitgerust. De machine heeft een stamlader, stamrollers, een stam keer inrichting, een duwer voor de afvoer van gezaagd materiaal, afvoerband voor gezaagd materiaal, enzovoort. Door de dubbele controller kan er snel worden gewerkt met verschillende afmetingen.


December 2013

De Nieuwe Bullerjan Free Flow.

Met veel plezier kunnen wij u melden dat de nieuwe Bullerjan Free Flow in onze showroom is te bewonderen. Door de vooruitstrevende technische aanpassingen brandt de Free Flow bijzonder schoon. De houtkachel is aangepast voor externe luchtaanvoer. Deze Bullerjan voldoet aan de hoogst geldende milieu eisen. Al deze verbeteringen worden ondersteund door de hoge kwaliteit die de Bullerjan altijd al typeerde.

Met de introductie van de Free Flow is ook een hele serie nieuwe accessoires geintroduceerd. Zo zijn er nu nieuwe hitteschilden te verkrijgen en ook zijn er nieuwe onderstellen leverbaar.

De Free Flow op de afbeelding een 00 met glazen hitteschilden.

Daarnaast is de Free Flow ook verkrijgbaar in de kleur bruin.

Graag Laten wij u de kachels in onze showroom zien. Maak een afspraak en kom eens langs.

 


December 2013

 

Eindejaars verkoop.

In de maand December vieren wij de feestdagen met u mee. Wegens onze magazijn verkoop kunnen wij u de Bullerjan kachels tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Zo lang we de kachels op voorraad hebben geven wij u een mooie korting. 

De warmte en gezelligheid van een Bullerjan maken van Sinterklaas en Kerst een feest. 

 

Wij wensen iedereen behaaglijke feestdagen en een warm oud en nieuw.

 


September 2013

Rubber schuif van massief rubber

Nieuwe in ons leverings programma zijn de rubberschuiven van massief rubber. Door dat er geen inlage in deze stroken zitten bied deze schuif veel nieuwe mogelijkheden. De massieve strook rubber is zeer geschikt voor het gebruik als voerschuif. Deze schuif laat geen staaldraadjes los. Zo blijft het voer vrij van scherp.

De massief rubber stroken zijn ook zeer geschikt voor het gebruik op afwerkvloeren. Ook hier heeft deze strook het voordeel dat er geen staal in het rubber zit. De afwerkvloer wordt dan bij het schoonschuiven niet beschadigt.

De rubberstroken zijn voorzien van sleufgaten. Dit maakt monteren makkelijk en geeft de mogelijkheid het rubber na te stellen. 


Augustus 2013

Revisie oude waterpomp

Met veel plezier kan de familie Kaal weer water pompen. De pomp bij het buitenverblijf van de famillie was na velen decenia werk versleten. Gelukkig waren de orginele delen goed genoeg om te dupliceren. Voor dit project hebben wij foutloos inlands eiken gebruikt. De delen van leer waren nog in goede staat en konden hergebruikt worden. Zelfs de orginele gesmede spijkertjes zijn hergebruikt. Gelukkig kon het orginele smeed werk worden behouden. Op deze manier is de pomp, die al meer dan 100 jaar door de famile wordt gebuikt, zo orgineel mogelijk gehouden.

wij wenzen de familie Kaal veel plezier bij het dagelijkse gebruik van de waterpomp.


Juni 2013

Het beste voor 2013

De nieuwe catalogus van Granit pasts is weer uitgebracht. In deze samenvatting vindt u een selectie van het breede pakket. Onderdelen voor machines en tractoren, gereedschappen voor in de werkplaats maar ook voor op het erf, bevestigingsmaterialen en nog vele andere artikelen. U kunt deze catalogus digitaal doorbladeren door op de afbeelding hiernaast te kliken. 

Classic parst 2013-2014

Deze catalogus bied u een grote verscheidenheid aan onderdelen voor uw oldtimer. Van verlichting tot motordelen, van plaatwerk tot hefinrichting. Voor vele merken kunt u bij ons terecht. Graag helpen wij u bij het restauren dan wel repareren van uw tractor. U kunt deze catalogus digitaal door bladeren door op de afbeelding hiernaast te kliken.


April 2013

Pertinger ECO label

Het ECO label is toegekend aan de firma Pertinger GmbH. Bij de opening van de energiebesparing beurs in Wels (Oostenrijk), een van de grootste beurzen voor Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie in Europa, is door de minister van Milieubeheer Dhr. Berlakovich aan acht bedrijven, waaronder het bedrijf Pertinger GmbH, de Oostenrijkse Ecolabel uitgereikt.

Pertinger: traditie, kwaliteit en innovatie. Door de combinatie van deze drie eigenschappen is Pertinger uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van hout-gestookte verwarmings- en kookapparaten in Europa. Voor het label is een grote productiehoeveelheid niet noodzakelijk, maar wel de veiligheid, efficiëntie en de milieubescherming. Dit blijkt uit de hoeveelheid kwaliteitsbeoordelingen en het aantal reeds eerder behaalde certificeringen.

                               
Het bedrijf Pertinger heeft veel geïnvesteerd in de afgelopen jaren in ontwikkeling en innovatie van de fornuizen. Hierdoor worden strengste emissienormen van Europa die 2015 in werking treden reeds gehaald. Fornuizen van Pertinger zijn ongeëvenaard in de termen van veiligheid, lage uitstoot van uitlaatgassen en optimale verwarmingswaarden.


Maart 2013

Miller Multi Trailer

Met vreugde kunnen we u mededelen dat ons leveringsprogramma is uitgebreid. Gemjo heeft het importeurschap van de Miller-Multi Trailer verworven. De Miller Muti Trailer is een aanhanger die achter een personenauto kan worden gekoppeld. Het bijzondere van de aanhanger is dat deze is uitgerust met een driepunts hefinrichting. De hefinrichting maakt het mogelijk om verschillende werktuigen te vervoeren. Transport over langere afstand is geen probleem meer. Tevens is het mogelijk om een laadplateau in de driepunts hef te hangen. Hierop kunnen bijvoorbeeld pallets worden vervoerd. Het laadplateau kan op de grond worden gezet.

 

De aanhanger is van Duitse makelij en heeft een eigen kenteken. Door de ingenieuze bouwwijze is de kogeldruk bij iedere last aan te passen. Deze is dus altijd juist. De Miller-Multi trailer is zeer divers inzetbaar. De toegestane gezamenlijke massa loopt van 750kg tot 3000kg. Door de flexibele inzet mogelijkheden komt deze aanhanger op vele plaatsen tot zijn recht.

Uitleveren van landbouwmachines, halen en brengen van verhuurde machines en aggregaten, transport van pallets, bouwmaterialen op een bouwplaats afleveren, de Miller-Multi Trailer draait zijn hand er niet voor om. kijk op de website voor meer informatie.

Miller-Multi Trailer klik hier.


Januari 2013

Nieuwe kachel showroom

Begin januari hebben wij onze nieuwe showroom in gebruik genomen. In deze showroom komen de kachels en de verschillende andere producten beter tot hun recht. Door de gevarieerde uitstalling kunt u verschillende model goed bekijken.

De Bullerjan is goed vertegenwoordigd en in verschillende bijzondere uitvoeringen te zien. Als importeur hebben wij de hand weten te legen op enkele bijzondere uitvoeringen. Deze zijn in zeer beperkte oplage leverbaar. Dit geeft u de kans een unieke kachel te kopen.

 

Uiteraard zijn ook de Westbo kachels en de Pertinger fornuizen in de showroom aanwezig.

Natuurlijk zijn ook de andere producten vertegenwoordigd. Zo zijn de Pertomax lampen in verschillende uitvoeringen te zien. Ook hebben de Skeppshult pannen een mooie plek gekregen.

 

Graag ontvangen wij u om u met onze producten kennis te laten maken. Onze showroom is op afspraak tijdens kantooruren, avonds en op zaterdag te bezoeken.

Wij hopen u onder het genot van een kop koffie te ontmoeten.

 


September 2012

Resultaten uit het verleden maken ons wijzer.

Het maïsoogst seizoen zit er weer aan te komen. Hoe ligt uw kuilplaat er bij. Ook beton schade?

In 1988 is er een landelijke praktijk test gestart. Bij de heer Kornegoor in Baak zijn een aantal oude beton vloeren gerenoveerd. Gemjo heeft daar twee vloeren gemaakt met Beltex rubber.
Na 10 jaar heeft de Universiteit in Wageningen een rapport geschreven over de resultaten. In dit rapport staat het volgende:

''Rubber mat
De rubber matten zijn in 1992 neergelegd. Ze hebben een breedte van 2 tot 2,5 meter. Twee matten zijn in de lengte aan elkaar gelijmd. De derde ligt er los tegenaan. De matten voldoen uitstekend en vertonen geen enkele slijtage. De losliggende mat kan verschuiven maar deze wordt vlak voor het inkuilen met een shovel weer op z’n plaats geduwd.''

Het gehele raport is bij ons op te vragen.

 

 

De vloer de destijds het minste heeft gekost en er het snelste lag gaf de beste resultaten. Recentelijk hebben wij van de heer Kornegoor vernomen dat de rubber matten nog steeds in gebruik zijn. ‘’Het is de enigste vloer die er nog net zo ligt als toen hij nieuw was’’
Na 20 jaar, dat is kwaliteit!

 Wilt u ook een vloer waar u lang plezier van heeft? Doet u graag de dingen goed? Wilt u wat na laten waar de volgende generaties mee verder kunnen? Leg Beltex rubber van Gemjo.

Gemjo ''de Rubberspecialist'' ook voor u.

 


 Juli 2012

Gemjo op oogstfair

In het laaste weekend van augustus vindt er in Beekbergen de OOGSTFAIR plaats. Gemjo zal hier aanwezig zijn met een stand. De oogstfair wordt georganiseert door Het hooge land.

Op donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur

Op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur

 U zult ons hier onder andere zien met verschillende kachels. Kom langs en geniet van de gezelligheid.

De oogstfair valt samen met de thema dagen: Terug naar toen, van de VSM. De Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Erg leuk om de stations te bezoeken en een ritje met de stoomtrein te maken.

Kort om een mooie gelegenheid voor een of meerdere leuke dagen in Beekbergen.


 Mei 2012

Nederland maakt zich massaal op voor voerder- winning seizoen

Agrarisch Nederland maakt zich massaal op voor het komende voerderwinning seizoen. Als voorbereiding wordt de opslagplaats in gereedheid gebracht. De rijkuil of de sleufsilo wordt gerenoveerd of uitgebreid. Vaak gebeurd dit met rubber van Gemjo, in Nederland maar zeker internationaal verre weg de grootste leverancier van kuilrubber.

Met het rubber wordt een mooie gladde vloer gemaakt. Ook beton vloeren die, verrot zijn ondanks alle beloftes, beschadigd, komen er weer als nieuw bij te liggen. Aarzel niet de meest duurzame kuilverharding, koopt u voor een zeer scherpe prijs bij Gemjo rubber.

Wij hebben internationaal meer dan 30 jaar ervaring. Hoe zo, rubber een probleem, ideaal en onverslijtbaar/ zeer bestendig tegen, agressieve zuren etc. Vraag ons en u zult horen hoe bestendig rubber is. Van Zuid Frankrijk tot hoog in Scandinavië worden onze producten zeer gewaardeerd.

   
   
   

 


 

 Februarie 2012

Aan het einde van deze winter willen wij u een unkiek aanbod doen.

De Bullerjan DUO.

Wij hebben de laatste exemplaren van deze gelimiteerde uitvoering.

Klik hier voor de aanbieding.

Geeft uw woning net iets meer met de Bullerjan 01 in de DUO uitvoering. Het H-vormige onderstel en de dubbele RVS beplating zijn speciaal voor deze uitveoring ontworpen.

· ·


December·2011

De eerste Pertinger!

Deze Week zijn de eerste Pertinger houtgestookte fornuizen geleverd. Werkelijk waar een product van een zeer hoge kwaliteit. Ook de afwerking van deze fornuizen is super. Het fornuis dat hier is afgebeeld is volledig naar wens gebouwd. De uitvoering met de grote bak oven. Het kook gedeelte uigevoerd in RVS. Het zichtvenster in de kachel deur. En zelf de bij de keuken passende blauwe kleur van de beplating. Ook is het motief in de houtlade naar keus.

Deze kachel is een echte eyecatcher. Met recht betiteld als een sierraad voor de keuken. Uiteraard is het fornuis gelijk geinstalleerd. Met een krantje en wat fijn hout, brande de kachel al bij de eerste poging.

Nog geen twee uur nadat het eerste vuur in de kachel brande werd de hutspot al geserveerd. En deze smaakte extra lekker.

Bent u ook geinteresseerd maak een afspraak en kom snel eens langs.

·


·November 2011

Petromax lampen

Wij hebben aan ons uitgebreide assortiment producten voor duurzame energie, de Petromax petroleumlampen toegevoegd. Met deze mooie lamp bent u niet afhankelijk van electriciteit.

De Petromax lamp is de bekendste en krachtigste lamp ter wereld. Ook vandaag de dag zijn mensen nog steeds gefascineerd door de uit meer dan 200 delen, met de hand in elkaar gezette lamp. Vissersboten verlichten met hun 400 Watt lamp de nachtelijke vangst, hulp organisaties en strijdkrachten rekenen op de betrouwbaarheid van een Petromax lamp. En Petromax lamp is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en groottes, van kleine stallantaarn tot aan een lamp van 400 Watt. Alle lampen branden op petroleum of op paraffine olie en kunnen alle weersomstandigheden doorstaan. Behalve een heel praktische lamp is de Petromax ook een sieraad in huis.

·

 


Oktober 2011

De firma EWI-Therm heeft het assortiment werkplaatskachels uitgebreid met een houtgestookte ruimteverwarming: de EWI-A 15. Deze kleine houtkachel is geschikt voor bedrijfsruimtes tot 350 m3.De EWI-A 15 levert snelle warmte, is eenvoudig te bedienen heeft een lange levensduur en is prijstechnisch een zeer interessant alternatief voor olie, gas of stroom. Deze kachel is geschikt voor verschillende vaste brandstoffen en heeft buitengewone goede emissiewaarden.

·


September 2011

Een klassiek model houtkachel of een klassiek model houtoven kunnen wij u binnenkort leveren. De Zweedse fabrikant Westbo bouwt nieuwe kachels naar een oud klassiek voorbeeld. Wij zijn importeur voor de firma Westbo geworden. Het model Westbo classic past in een klassiek interieur, maar evenzo goed in een modern interieur, en voldoet aan alle moderne eisen. Ook deze kachel is net als de Bullerjan een convectie kachel, waardoor er een behaaglijke warmte in het hele vertrek ontstaat. De kleine Westbo ovens passen in bijna iedere keuken. Heerlijke warmte van een houtoven·en de geur van iets lekkers in de oven verhogen de gezelligheid van uw keuken.

·


Augustus 2011

Pertinger

We zijn blij u te kunnen melden dat wij het importeurschap van Pertinger hebben gekregen. Pertinger is een aanvulling op ons assortiment stukhout gestookte verwarming. Het gaat hier om houtgestookte fornuizen. De fornuizen zijn er in diverse maten, met en zonder bakoven. Tevens is er een model·dat u op uw CV instalatie kunt koppelen. Op deze manier·draagt het stoken van de Pertinger bij aan de verwarming van uw gehele woning.

De Pertinger is geheel custom built. U kunt het fornuis geheel naar eigen wens samenstellen en vormgeven., hier bij moet men denken aan de kleur, het decor, een stalen of een keramische kookplaat. Kortom er is altijd een Pertinger die bij u past.

U kunt een fornuis solo neerzeten of inbouwen in een keukenblok. Er is zelfs de mogelijkheid om het fornuis aan te vullen met gas of elektra.

Wilt u stoken op hout en gelijktijdig uw maaltijd bereiden: Pertinger is de oplossing voor u.

Pertinger


Juni 2011

Rubber aanbod

Onze website is uitgebreid. Om u een beter beeld te geven van de mogelijkheden die wij hebben is een extra pagina ontstaan. Op deze pagina vindt u een sortering van het rubber aanbod dat wij u bieden. Hier staat een sortering van rubber. Heeft u andere wensen qau afmetingen laat het ons dan weten.

·

klik hier om het aanbod te bekijken.

· ·


April 2011

Granit classic parts

Uw oldtimer tractor opknappen of repareren? De Granit Classic Parts catalogus bied u ruime keus aan oltimer onderdelen. Van onderdelen voor een motorrevisie, tot lampen. Ook verf, gril en embleem. Breng uw oldimer zowel technisch als optisch im perfecte staat.

Blader door de digitale catalogus om te kijken of wij u kunnen helpen. Ook voor delen die niet in de Classic Parts catalogus staan, kunt u altijd bij ons informeren.

·

Klik·hier voor de·Classic Parts blader catalogus

Verzenden van delen in binnen en Buitenland is mogelijk. Afhalen in Beekbergen kan natuurlijk ook. Informeer even naar de mogelijkheden.

Graag tot uw dienst.


Maart 2011

Gerestaureerde molen draait weer met drijmriemwas

·

De molen van Zoutelande die in 1722 is gebouwd draait weer probleemloos.

De drijfriem van de molen had last van slip. Door een droge riem en poelies had de riem niet voldoende grip. Tijdens het bedrijf van de molen treedt er dan slip op. Slip heeft verschillende nadelen. Zo is het rendement erg laag, maar ook kan de riem van de poelies aflopen. Dit geeft veel werk en mogelijk ook schade.

Door het aan brengen van drijfriemwas wordt het oppervlakte van de drijfriem kleverig. Door deze kleverigheid van de drijfriem grijpen de poelies weer goed aan.

Na aanbrengen van de was draait de molen nu weer probleemloos. Er kan weer gemalen worden.

·

Blij dat de molen van Zoutelande nu weer in bedrijf kan, wensen wij de molenaren veel succes.


Maart 2011

Gemjo blij met toegekende prijs voor medewerker

Sinds 1 januari 2011 heeft Gerbert Jochems zijn diensten beschikbaar gesteld aan Gemjo handelsonderneming BV.

Gerbert kwam als praktikant bij Gemjo binnen in de winter van 2010. Hij heeft daar zijn afstudeeropdracht uitgevoerd.

Samen met de gebr. Jochems heeft hij een totaal nieuw concept ontworpen voor een machine die het bedrijf wenst te gebruiken bij het verwerken van hun rubber producten. Reeds tijdens zijn presentatie voor de afstudeercommissie was er veel lof, over de werkwijze waardoor er iets nieuws is ontstaan. Echter tot verassing van ons allen kregen we te horen dat Gerbert met dit ontwerp een landelijke prijs had gewonnen.

Een prijs voor een technisch ontwerp uitgeloofd door de NVTL. Een club landbouwtechneuten, verbonden aan de Wageningen Universiteit. Als HBO student bestond er ook voor Gerbert’s ontwerp een mogelijkheid mee te dingen.

De jury heeft Gerbert met een eervolle vermelding en een geldprijs menen te moeten aan te moedigen.

·

·

Gerbert heeft binnen Gemjo de algemene taak, dit betreft alles wat techniek is binnen Gemjo. Daarnaast als specifiek werkterrein onze klanten verder te helpen die van technische ondersteuning gebruik willen maken. Dit kan zijn op het gebied van de warmte-installaties, maar ook geld dit voor de groeiende markt, onderdelenvoorziening die Gemjo handelsonderneming BV bediend door het aanbieden van het Granit pakket. Daar vallen veel algemene techniek delen onder, maar sterk zijn wij in de diverse landbouwsectoren. Gerbert staat klanten in de meeste gevallen telefonisch te woord en tracht zo het probleem op te lossen.

We hopen samen met Gerbert, die volgens afspraak, de komende twee jaar ons zal helpen, een goede samenwerking te hebben. Wij zijn blij de erkenning· die hij van de NVTL, mocht ontvangen.

Wat ons betreft ”het beste beentje voor Gerbert”, en veel succes gewenst.

Gebr. Jochems Gemjo Handelsonderneming BV.

·


Februari 2011Januari 2011

Een goed 2011

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Voor een ieder zal het weer een verassing zijn wat dit jaar heeft te bieden. Sommige zullen hoge verwachtingen hebben, andere een kleine wens. Wij hopen samen met u weer van dit jaar te kunnen genieten. Laat ons elkaar ontmoeten en waar mogelijk helpen.

Graag staan wij ook in 2011 u weer terzijde met goede raad,·mooi materiaal·en natuurlijk met een ontvangst met koffie.

Wij wensen iedereen een voorspoedig en vreugdevol 2011.

Totziens in Beekbegen

·


November 2010

Gespot de grootste Bullerjan ter wereld!!!

·In de omgeving van de Bullerjan leverancier werden wij verrast met wat wel de grootste Bullerjan ter wereld moet zijn. De enorme afmeting van deze gigant spreken tot de verbeelding. Net als de bekende modellen van Bullerjan is dit een echte eyecatcher. Of dit kunststof exemplaar net zo goed uw woning verwarmt is maar de vraag. Wel is hij zeker zo doeltreffend.

·


Oktober 2010

Altijd schone verharding.

·Door het natte najaarsweer worden verharde terreinen en wegen gauw smerig. Modder en tarra kunnen soms gevaarlijke en onprettige situaties veroorzaken. Op uw eigen erf uitgeleiden vanwege de blubber die is ontstaan is niet prettig. Wij willen u graag helpen bij een goede oplossing voor dit probleem. De schaafrubbers, (ook wel rubberschaaf, rubberschuif, schuifrubber genoemd), van Gemjo bieden de uitkomst. Door de met staaldraad versterkte strook rubber aan een frame te bevestigen maakt u eenvoudig een makkelijk hulpmiddel. Het frame zou aan uw tractor, voor uw heftruck, loader of mobilegraafmachine.

Ook voor een vervangingsstrook voor uw frame kunt u bij ons terecht. Informeert u naar de maten en pasvormen. ·


September 2010

Herlt HV 35 afgeleverd

Met veel vreugde hebben wij weer een Herlt afgeleverd. Vrijdagmiddag is bij de familie Grosfeld de Herlt HV 35 en de warmte buffer van 4000 liter gelost. Familie Grosfeld is voornemens hun woning, gelegen in·de Biesbos, te verwarmen met de houtgestookte 35 kilowatt zware Herlt. De warmtebuffer, speciaal op maat gemaakt,·is van staal en wordt ter plaatse geïsoleerd.

De heer Grosfeld is op het idee van een Herlt kachel gekomen tijdens een jachtuitje. Het landhuis waar hij verbleef werd ook verwarmt met een Herlt. Na een zoektocht langs verschillende kachels kwam de heer Grosfeld uiteindelijk bij Gemjo uit voor een Herlt. Uiteraard hebben wij hem zo goed mogelijk geadviseerd. Wij zijn dan ook blij dat de Familie Grosfeld er straks lekker warm bij zit en wensen hen veel stook plezier.


Augustus 2010

Bullerjan DOT

Vrijdag 27 augustus 2010 is bij Energetec in het Duitse Hannover ons de nieuwe Bullerjan DOT gepresenteerd. Als de Bullerjan importeur van Nederland ontvingen wij een exclusieve uitnodiging voor het bijwonen van deze wereldprimeur. Natuurlijk beschouwen wij dit als een groot compliment van Energetec voor onze inzet.·

De nieuwe Bullerjan DOT is een echte design kachel met goede looks. Naast een moderne uitstraling beschikt de DOT ook nog over het beste rapport waar men spreekt over de rookgaswaarden. De Bullerjan DOT is een unieke houtkachel die in verschillende woning typen·zijn plaats vind. Door de bouw en de vormgeving is de kachel behalve mooi ook nog eens zeer effectief. De stalen buitenkant gecombineerd met de keramische binnenkant·bezorgt u langdurig warmte. Het grote raam·geeft u een behaaglijke·vuurbeleving.

Hiernaast zij de eerste beelden van de Bullerjan DOT te zien. Voor meer informatie kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht.

Kijk verder op: Bullerjan DOT


Augustus 2010

·

Wereld primeur voor Herlt

Onlangs heeft de firma Herlt, o.a. de producent van rondebalen ketels, als eerste en enige bouwer van stroketels ter wereld, de volledige officiële Duitse goedkeuring ontvangen, voor alle modellen van de HSV (Hout – Stro- Vergassings ketels). Uit alle testresultaten bleek dat, thermische rendementen en alle rookgaswaarden zeer ruim konden voldoen aan de door de Duitse overheid vastgestelde zeer hoge eisen.

We kunnen hier spreken van een echte kroon op het werk van Dhr. Chr. Herlt, zijn familie en alle medewerkers van het bedrijf.

·Deze HSV (Hout en Strovergassers), kunnen in vele samenstellingen worden gebouwd met vermogens van 100 tot 10.000 Kw.

Het wordt steeds interessanter met onze Herlt ketels. In de praktijk komt steeds meer naar voren hoe kostenefficiënt de Herlt HSV ketels zijn. De door Herlt bij de HSV gekozen techniek voor vergassing en verbranding van ronde balen, blijkt een regelrechte voltreffer te zijn. Het is en zal ook de meest effectieve methode blijken te zijn om hoge rendementen, zowel thermisch als financieel, te behalen.

De Herlt installaties blinken uit door eenvoud en robuustheid. Dit leidt ertoe dat ze nagenoeg storingvrij 24 uur x 7 dagen hun werk kunnen en blijven doen.

· ·Het zal blijken in de komende jaren dat u eigenlijk al een keuze had kunnen maken voor een Herlt ketel. De rentabiliteit is al heel snel ruim te noemen. Bij 15.000 € energiekosten zou het al eens heel goed kunnen dat een Herlt u, behalve onafhankelijk ook de financiële winst gunt.

Er zijn al kwaliteits Herlt ketels vanaf 15 kW. Dus eigenlijk is de vraag waar wacht u nu nog op.

·Voor 1m3 aardgas of ongeveer 1 liter olie, kan ook ca. 2,3 kg hooi/stro of hout worden ingezet.

Ook zijn er nu mogelijkheden waar het de grotere vermogens betreft om stoom te produceren tot 16 bar.

·Wat ook steeds interessanter word is het verbouwen van Miscantus. Dit kan bij een goede oogst wel tot 40 ton per ha, bruikbare brandstof opleveren. Wat dus betekent dat er per ha een equivalent van ruim 17000 liter olie of m3 gas. Ook Hennep is een goede brandstof welke wel tot 25 ton per ha kan opleveren. Stro als restproduct, met zijn ca 6-8 ton/ha doet daar maar magertjes bij. Al deze gewassen kunnen in goedkope ronde balen worden geperst, opgeslagen en verbrand in een Herlt HSV ketel. Maar ook het wat dikkere snoeihout kan tot balen worden gebundeld. Een houtbaal kan dan tot wel 4 x langer branden dan een strobaal.

Duurzaam en rendabel = werkwoorden = Herlt ketels.

Vraag ons om info:

www.gemjo.nl

info@gemjo

tel: 055-5063308

mob: 06 81480906


Juli 2010

Granit-Parts

Sinds enige tijd is Gemjo erkend verkooppunt van Granit-Parts. Granit-Parts is een grote leverancier van tractor en machine delen. Tevens is er bijna alles te krijgen voor op uw bedrijf. Van gereedschap tot werkkleding, van smeermiddelen tot artikelen voor de persoonlijke verzorging, van bladhark tot kinderspeelgoed. Kortom een zeer kompleet pakket artikelen.

In het boek: Het beste van 2010 is voor u een selectie gemaakt van de best verkochte artikelen. Heeft u interesse neem dan gerust contact met ons op en vraag een gratis boek aan. Intussen zijn de meest uiteenlopende klanten naar tevredenheid geholpen.


Mei 2010

·

·Smederij Hissink

In de Gelderse plaats Angerlo is Smederij Hissink gevestigd. Gelegen in het landelijke buitengebied van Angerlo is de smederij goed bereikbaar. De smederij is gespecialiseerd in het maken van siersmeedwerk maar kan ook de meest voorkomende metaalbewerkingen voor u uitvoeren. Voor restauratie van uw monumentale pand of voor het maken van een uniek stuk voor uw woning of tuin. De meest uiteenlopende werkstukken worden met plezier en toewijding voor u vervaardigd. Ook voor het vergulden van verschillende objecten kunt u bij smederij Hissink terecht. Steffan en Anne-Riek Hissink staan graag met koffie en goede raad voor u klaar.

Voor contact kijk op www.smederij-hissink.nl

·


Mei 2010

Gemjo op de Kersterense Molendagen

Van 3 tot en met 5 juni worden in Kesteren de Molendagen georganiseerd. Dit driedaagse consumenten evenement bied u een ruim en gevarieerd aanbod van standhouders. Gemjo is hier ook te vinden. Wij zullen u hier de Bullerjan Houtkachels tonen. Speciaal voor deze beurs hebben wij zeer gunstige aanbiedingen voor u. Vraag op de beurs naar uw voordeel.

Tot ziens in Kesteren.

·


·

April 2010

Speciaal voor uw drijfriemen.

·

Om slippen van de drijfriemen tegen te gaan hebben wij nu speciale drijfriemenwas. Door het aanbrengen van de was wordt de riem stroever en heeft minder kans op slip. De aandrijving van uw werktuig is hierdoor zeer constant. De was zit in een praktische afsluitbare kartonnen verpakking met een inhoud van 450 gram. Het aanbrengen van de was op de riem is binnen enkele seconden gerealiseerd. De drijfriemenwas verhoogd de effectiviteit en het plezier van uw Ashwamegh motor.


·

·

Februari 2010

· Gemjo heeft een Bamse zaag afgeleverd bij firma Tempel in Maarsen. De Bamse zaag is uitgevoerd met een 6 meter frame en een zaag-unit met Honda benzine motor. Laurens Tempel zal de Bamse zaag voornamelijk gebruiken voor het verzagen van eikenhout. Wij wensen Laurens veel succes en plezier met de zaag.


·

·

Februari 2010

Gemjo presenteert u de Bamse KS 500-10·die nu ook in Nederland te koop is. De zaag-unit·voorzien van een 10kW elektromotor is uitgerust met een cirkelzaagblad met een doorsnede van 50cm. De Bamse cirkelzaag is voorzien van Widia tanden voor een zeer lange levensduur. De grootste zaagmaten zijn: 20 x 7,5 cm.
Met de Bamse KS 500-10 kan een aanzienlijke capaciteit worden gezaagd. De Bamse KS 500-10 is ontwikkeld voor het herzagen en kan dan ook uitstekend worden gebruikt in combinatie van een Bamse Kettingzaag-unit. (maximale zaagblad lengte 90 cm)


·

Januari 2010

Herlt ketel nu ook het nieuws!··························································································
Zie voor meer info de Herlt ronde balen.
klik hier voor vergroting


Oktober 2009

Onze eigen Beltex schaafrubbers zijn op dit moment weer volop leverbaar. Verkrijgbaar in verschillende lengten.


Oktober 2009

Waarschuwing! Bullerjan.
Energetec heeft een communique uitgeven. klik hier!


·

Juni 2009

Ook dit jaar was Gemjo Handelsonderneming aanwezig op Elmia Wood 2009.
Op de zeer drukbezochte stand van Bamse werden vele vragen beantwoord en producten verkocht. We troffen regelmatig de Nederlandse bezoekers en vele gebruikers van de Bamse machine waar zij het laatste Bamse nieuws konden zien

  • Er komt, en op de beurs was het prototype reeds in werking te zien, een nieuwe zaagunit met een cirkelzaagblad van max. 50 cm.
    Hiermee word een substantiële productie verhoging behaald. De combinatie kettingzaagunit, waarmee de stam tot balk wordt bewerkt,· en de cirkelzaagunit maken dat u snel, precies en op een ergonomische wijze balken en planken kunt zagen met een maximale afmeting van 20 x 7,5 cm. De belangstelling was groot te noemen en de eerste cirkelzaagunits zijn inmiddels verkocht. Naar verwachting zal ook een eerste cirkelzaagunit binnenkort naar Nederland komen.
  • Een andere noviteit is de elektrische bedienbare hoogte verstelling/aflezing, in combinatie met de cirkelzaag een echte aanwinst. Ook hiervan komt dit jaar nog een versie naar Nederland.
  • Een zaagsel afzuigunit, heeft men in eigenbeheer en aangepast op de Bamsezaagunit ontwikkeld. Deze was op de beurs niet in werking te zien maar beloofd veel goeds wat de stofafzuiging betreft.
  • Verder heeft men nu een geheel nieuwe versie gebouwd van zowel de zaag- als de freesunit, aangedreven door Honda benzine motoren

Deze nieuwe Bamse producten zorgden stuk voor stuk voor veel aandacht en interesse, bij bezoekers en vakpers. Algemeen zijn de vernieuwingen als een echte aanwinst en als zeer positief beoordeeld. Dit bleek o.a. uit de dagelijks uitgegeven Elmia Beurskrant.
We zijn blij onze gebruikers nu deze nieuwe ontwikkelingen te kunnen melden en aan te bieden. De Elmia heeft zo zijn geheel eigen sfeer. Alles in de openlucht en heel veel praktische mensen. Het is elke keer weer een onvergelijkbare ervaring te zien hoe breed de belangstelling van pers en publiek is voor de getoonde producten.

Zo kon ook onze "langzaam lopende dieselmotor" zich in een niet aflatende stroom van internationale geïnteresseerden verheugen. De vakpers was vol lof en zag vele toepassingsmogelijkheden. Zeker nu we ons toch moeten blijven voorbereiden op een langdurig hogere prijs voor energie is beproefde eenvoudige techniek, gecombineerd met een uiterst gunstig brandstof gebruik volop onder de aandacht. Het extra feit dat onze motoren ook prima lopen op alle soorten bio-olie geeft een geheel eigen waarde aan deze motoren. De reeds verkochte motoren doen dienst als aandrijving voor zaagmachines, aggregaat (WKK), aandrijving van pompen, en als aandrijving van allerlei andere machines.
De aanvragen waren dan ook bijna niet bij te houden en met name de Scandinaviër, deed zijn eerste bestellingen of nam de informatiefolders gretig in ontvangst.
Uit de vele mails met aanvragen na de beurs blijkt dat er echte behoefte bestaat aan een dergelijk goed product. Wij geven op deze motoren dan ook 10.000 draaiuren of 1 jaar garantie op alle onderdelen.
Tevens ontvingen we een uitnodiging om in Augustus met onze motoren op een andere beurs in Zweden te komen.

Al met al kijken we terug op vele plezierige contacten, erg veel belangstelling en wat hebben we gelachen. De Elmia Wood 2009 geeft ons weer inspiratie om onze Nederlandse, Europese en zelfs Afrikaanse klanten graag van dienst te zijn, met een Bamse product of een mooie Motor.

Graag willen wij u allen die ons bezochten hartelijk danken en heten we elke lezer van dit artikel van harte welkom.


December 2008

Op de pagina "folder" vindt u nu ook beeldmateriaal van de Bamse zaag en Lister motor. Deze link staan ook op de pagina van de producten zelf. Veel kijk plezier!


September 2008

Wij als Gemjo handelsonderneming zijn dit jaar één van de sponsoren van de Nationale New Forest sportdag http://www.newforestpony.nl/. Wij willen alle deelnemers aan de sportdag een hele succesvolle dag toewensen!

Voor de liefhebbers van natuurlijke warmte presenteren wij ons die dag met de Bullerjan heteluchtkachel op het terrein. U kunt ons vinden in en rondom de VW Transporter van Gemjo Handelsonderneming en in de trailer van Stal Jacodi / Gemjo. Hier kunt u de Bullerjan met eigen ogen zien.
Als u een praatje met ons wil dan kan dat natuurlijk altijd. Wij zijn op die dag te herkennen aan de "stal Jacodi"bodywarmer. Nogmaals heel veel succes en plezier toegewenst, namens Gemjo Handelsonderneming, de gebr. Jochems.·


Juni 2008

Bullerjan actie t/m 30 juni 2008

Omdat de Bullerjan een doorslaggevend succes is, en wij ook dit voorjaar een record verkoop hebben gedraaid. Moesten wij alweer vroegtijdig onze voorraad aanvullen. Voor u als klant betekend dit dat u tot aan het eind van de maand juni 2008 nog voor de oude prijs bij ons terecht kunt!


15 maart 2008

Zaterdag 15 maart is de tweede zending Lister en Petter motoren bij ons binnen gekomen.

·


Februari 2008

Zoek de Bullerjan?!?

·


·

Januari 2008

Januari wordt de vorstmaand genoemd, hier in Beekbergen was daar weinig van te merken en staan de Krokussen in bloei en doen de narcissen hun best om de knoppen open te laten barsten.

·


·

December 2007

· De Bullerjan® heeft ook dit jaar weer naar veel tevreden klanten zijn weg gevonden. Het unieke nummer wat de Bullerjan® draagt heeft zijn werk tegen imitatie ook dit jaar weer zeer goed gedaan!

·


·

December 2007

In het jaar 2007 hebben wij nieuw in ons assortiment van artikelen de ASHWAMEG stationere motoren kunnen verwelkomen.

·


·

April 2007

Opendag

Op 7 april 2007 hebben we onze eerste open demo dag gehouden. Het was een geslaagde dag en het·bezoekers aantal overtrof onze verwachtingen. Hieronder een fotoverslag!

· Van Harte welkom.
Iedereen werd opgewacht met een
lekkere kop koffie en een krentenbroodje!
·
· Op deze dag waren o.a. de Bullerjan en de Herlt ketel in al hun volheid te bewonderen.
De warmtekrachtkoppeling
van de Lister werd uitgetest
·


Ondertussen enerverende gesprekken
tijdens de zaagdemonstratie

Dit alles onder het toeziend oog van onze huissmid Steffan

Smederij Hissink

Nog een lekkere borrel
en bedankt voor het bezoek!

·


·

Januari 2007

Bullerjan

Het afgelopen jaar heeft de Bullerjan® opnieuw gelopen als een trein. Wij weten ondertussen dat de Bullerjan® als verbrandingsmotor in huis of werkplaats uitstekend functioneert. En de mond op mond reclame gaat als een lopen vuurtje rond

Vanaf 1 januari 2007 kunnen wij u "weer" een nieuw model Bullerjan® aanbieden, de zgn. Bullerjan® Design 3. Kijk voor alle modellen op Bullerjan Modellen.

·


·

Januari 2007

Bamsezaag en frees

Ook voor de Bamse zaag en frees hebben wij al enkele tevreden klanten mogen leveren. Die er naar tevredenheid hun werkzaamheden mee verrichten!

·


·

Mei 2006

30 jaar Gemjo!


Op 1 mei 2006 hebben wij als Gemjo Handelsonderneming ons 30 jarig jubileum gevierd. De oprichters Liesbeth en Gert snijden dan ook de 30 jaar taart vol trots aan.

In die 30 jaar heeft Gemjo zich ontwikkeld tot een bedrijf die velerlei activiteiten heeft ondernomen. De laatste jaren hebben we ons meer en meer proberen te richten op handelsactiviteiten.
De Gemjo taart heeft niet genoeg taartpunten om de verschillende activiteiten weer te geven, maar hij smaakt er niet minder om! Wij zijn dankbaar voor de afgelopen 30 jaar, en hopen u als klant dan ook op een correcte wijze bediend te hebben.

Onze wens voor de toekomst is dit op dezelfde wijze voort te kunnen zetten. Wilt u meer weten over 30 jaar gemjo klik dan op handelsonderneming.

·


·

Allemaal mooi nieuws, nieuws om van te genieten. Maar wellicht is·het mooiste nieuws, als we er goed over nadenken, dat het vandaag weer een nieuwe dag is.

·

·

 


·